Ontuchtverdachte Peter V. voor het eerst voor de rechter

ALMERE • Wo 8 juni 2022 | 6:10 • Woensdag 8 juni 2022 | 6:10

Ontuchtverdachte Peter V. uit Almere zal woensdag voor het eerst in de rechtbank verschijnen. Tijdens de zogenoemde pro-formazitting wordt bepaald of de voormalig directeur van de stichting Kanjer Wens in de cel zal blijven. Ook wordt vermoedelijk meer bekend over de exacte verdenkingen tegen de 54-jarige Almeerder.

Peter V. zit sinds 23 februari vast voor ontucht met minderjarige jongens. Die ontucht zou hebben plaatsgevonden bij Kanjer Wens Nederland. Deze Almeerse stichting vervulde wensen en organiseerde dagjes uit voor chronisch of ernstig zieke kinderen. De stichting is naar aanleiding van de zaak ontbonden.

Tijdens het politieonderzoek naar V. kwam nog een eerdere zedenzaak aan het licht, waar de man mogelijk ook bij betrokken is geweest. Dit incident zou hebben plaatsgevonden voordat de Almeerder bij Kanjer Wens actief was. Ook bij dit voorval was het slachtoffer een minderjarige jongen.

Ongepast gedrag
V. zou in het verleden bij twee Almeerse voetbalclubs zijn weggestuurd vanwege ongepast gedrag richting jeugdspelers. Het gaat om AS'80 in Almere Stad en FC Almere in Almere Haven. De Almeerder was als jeugdtrainer jarenlang actief in de Almeerse voetbalwereld.

Hoeveel slachtoffers V. in totaal zou hebben gemaakt, is tot nu toe niet bekendgemaakt.

Peter V. werd ook al in juni vorig jaar aangehouden, maar daarna door de rechtbank weer vrijgelaten. Hij bleef wel verdachte en moest voor zijn vrijlating ook aan enkele voorwaarden voldoen. Eén van die voorwaarden was dat hij niet met kinderen mocht werken. Volgens het Openbaar Ministerie schond hij deze voorwaarde. Sinds februari zit hij daarom in de cel.

Tweede verdachte is mogelijk zoon van V.
Bij het onderzoek naar Peter V. stuitte de politie begin maart nog op een tweede verdachte van seksueel misbruik. Het gaat om een 20-jarige Almeerder die volgens meerdere bronnen de zoon van de 54-jarige V. is. Politie en Openbaar Ministerie willen dit niet bevestigen. Wel is bevestigd dat de twee verdachten elkaar kennen. De ontucht waar de 20-jarige van wordt verdacht zou los staan van Kanjer Wens.

Het Openbaar Ministerie liet dinsdag weten dat de 20-jarige nog altijd verdachte is. De Almeerder is na zijn aanhouding door de politie verhoord, maar is daarna weer vrijgelaten. Zijn zaak zal volgens een justitiewoordvoerder waarschijnlijk pas worden behandeld als het onderzoek naar de 54-jarige verdachte helemaal is afgerond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel