Floriade heeft nog geen piekdagen gehad

ALMERE • Vr 10 juni 2022 | 12:06 • Vrijdag 10 juni 2022 | 12:06

De Floriade heeft twee maanden na de opening nog niet meer dan 21.000 bezoekers per dag ontvangen. Dat blijkt uit antwoorden van de gemeente Almere. De Floriade moet iedere week bij de gemeente aangeven hoeveel drukte er verwacht wordt. Tot nu toe zijn er nog geen piekdagen aangemeld. Piekdagen zijn dagen waarop de expo tussen de 21.000 en 26.000 bezoekers ontvangt.

Een maand na de opening verklaarde directeur Hans Bakker van de Floriade dat de bezoekersaantallen bevredigend waren. Ondanks dat er sinds de opening meerdere feestdagen waren, zoals Hemelvaart en Pinksteren, lijkt van grote drukte op de wereldtuinbouwtentoonstelling dus nog geen sprake. De parkeerplaats langs de A6 staat dagelijks voor een groot deel leeg.

De gemeente en de Floriade geven geen openheid over het exacte aantal bezoekers dat naar de Floriade is geweest. Wel moet er dus wekelijks een drukteverwachting worden uitgesproken. De gemeente zegt hierover: "De gemeentelijk veiligheidsregisseur ontvangt elke week een overzicht vanuit de Floriade BV met daarin ook de bezoekers voorspelling van de aankomende week. Deze wordt vervolgens besproken in het wekelijks veiligheidsoverleg met de organisatie. De inzet van de organisatie, maar ook die van nood- en hulpdiensten, wordt hierop afgestemd. Piekdagen zijn tot nu toe niet gemeld."

In de documenten rondom de evenementenvergunning van de Floriade staat dat de wereldtuinbouwtentoonstelling in ieder geval in september een aantal piekdagen verwacht. Er moeten dan extra maatregelen getroffen worden om de veiligheid te waarborgen, omdat er op die data ook andere evenementen zouden plaatsvinden. Daarmee wordt onder meer gedoeld op de Challenge Almere – Amsterdam.

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Vincent Smit. Hij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Almere voor Omroep Flevoland en 1Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel