Geen maatregelen na intimidatie jongeren in wachtrij Walibi

BIDDINGHUIZEN • Za 11 juni 2022 | 13:45 • Zaterdag 11 juni 2022 | 13:45

Attractiepark Walibi Holland ziet geen redenen om een wachtrij aan te passen nadat een groep jonge vrouwen is geïntimideerd. De moeder van één van de slachtoffers schreef woensdag op Twitter wat haar 18-jarige dochter heeft meegemaakt. Samen met 6 vriendinnen stond ze in de rij voor achtbaan Xpress, waar groepen jongens voor en achter hen kwamen staan. "Knijpen, intimideren, handen overal. Smalle donkere rij, geen personeel", schrijft Peetoom.

Volgens moeder Anne Peetoom konden de slachtoffers niet weg, omdat het gebeurde in een smalle donkere rij. Er zou geen personeel aanwezig zijn geweest om de intimidatie te stoppen. "Nu waren ze prooi. En omdat ze weerwoord boden, bleven ze prooi de rest van de dag. Walgelijk", schrijft de verontruste moeder.

Niet tolereren
Een woordvoerder van attractiepark Walibi Holland laat weten dat ze dit gedrag niet tolereren en dat een medewerker ter plaatse de jongens heeft aangesproken op hun gedrag. "We hebben ze gezegd dat ze het park uit moesten als we meer klachten kregen". De woordvoerder laat weten dat er ook een gesprek is geweest met het meisje. "Ze heeft haar verhaal kunnen vertellen en we hebben haar laten weten dat we dit soort dingen afkeuren". Maar het park neemt geen maatregelen om te voorkomen dat dit soort dingen vaker gebeurt. "We zien dit echt als een incident".

"Alle lof dat Walibi dit serieus neemt", zegt moeder Peetoom. Maar ze vindt wel dat er meer kan gebeuren. "Eén medewerker begint natuurlijk niks tegen 25 tot 30 hormonaal opgepompte jongens. Licht aan in de rij van 45 minuten en een uitweg zouden helpen. Nu waren ze een prooi".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel