Onderzoek: testbericht NL-alert wordt belangrijk gevonden

FLEVOLAND • Ma 13 juni 2022 | 8:00 • Maandag 13 juni 2022 | 8:00

Ruim 8 op de 10 Flevolanders die NL-Alerts ontvangen, vinden het halfjaarlijkse testbericht belangrijk. Dat blijkt uit een onderzoek van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

De test is iedere eerste maandag van december en juni. Vorig week werd het niet verzonden in verband met Tweede Pinksterdag. In plaats daarvan wordt het bericht op maandag 13 juni om 12.00 uur verstuurd.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat ruim de helft van de Flevolanders alert-informatie met anderen deelt waardoor meer mensen in de omgeving op de hoogte zijn van een noodsituatie. In Nederland waarschuwen jongeren onder de 30 anderen het vaakst, gevolgd door ouders met kinderen.

NL-Alert is een alarmmiddel van de overheid dat waarschuwt en informeert over noodsituaties, zoals bijvoorbeeld een grote brand, een rookwolk met giftige stoffen of een terroristische aanslag. De berichten worden verstuurd naar mobiele telefoons van mensen die in de buurt zijn van zo'n situatie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel