Radioprogramma PowNed komt vijf dagen vanaf Urk

URK • Za 18 juni 2022 | 8:36 • Zaterdag 18 juni 2022 | 8:36

Het radioprogramma 5 Dagen van NTR/PowNed komt volgende week dagelijks vanaf Urk. Presentator Waldy van Geenen en verslaggever Rens Turk spreken er onder meer met Urkers over de crisis in de visserij. De Noordzeevisserij verkeert in zwaar weer door de gestegen brandstofprijzen. Op overheidssteun hoeft de branche tot nog toe niet te rekenen.

Uitvaren is diefstal van eigen portemonnee, want de kosten wegen niet tegen de baten op. Dus liggen de kotters in Urk al maanden aan wal. Dit tot groot verdriet van de lokale bevolking. Die vreest dat Urk straks geen vissersdorp meer is.

Er staan interviews gepland met een visserman die na 35 jaar het bijltje erbij neergooide. Ook bedrijven die afhankelijk zijn van de visserij worden meegezogen in de crisis. Daarover praat PowNed met Riekelt Kramer van de visafslag. Hij legt uit hoe nauw de lokale economie in vissersdorpen als Urk afhankelijk is van de visserij. Verder is er aandacht voor de keerzijde van de visserij en de zee, met de broer van een omgekomen schipper.

Hoofdpijndossier
Verslaggever Rens Turk onderzoekt voor de rubriek 'Het Hoofdpijndossier' in het programma de illegale jeugdhonken op het industrieterrein. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen afgelopen maart verklaarden enkele raadsleden het huidige jeugdhonkenbeleid failliet. In de barretjes vinden excessen plaats, zeggen zij.

5 Dagen zendt volgende week uit vanaf de Klifkade op Urk en is dagelijks te horen van 20:00 uur tot 20:30 uur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel