Vanaf 1 juli permanente veerverbinding naar Marker Wadden

LELYSTAD • Wo 22 juni 2022 | 16:25 • Woensdag 22 juni 2022 | 16:25

Er komt het gehele jaar een veerverbinding tussen de Marker Wadden en Lelystad. De veerboot gaat meerdere keren per dag varen. Een overtocht duurt 30 minuten. Woensdag werd de verbinding officieel geopend, vanaf 1 juli gaan de boten varen.

In mei startte Natuurmonumenten samen met het bedrijf Blue Amigo met een proef voor een veerverbinding. Tijdens de proef voer de boot nog niet elke dag. Nu gaat de boot op alle dagen varen in het hoogseizoen. In het naseizoen gaat de veerdienst minder frequent varen.

Philip Makkink, gebiedsmanager Flevoland van Natuurmonumenten is blij dat het gelukt is: "We hebben bij de hele ontwikkeling van de Marker Wadden voor ogen gehad om bezoekers op het haveneiland te ontvangen." Dat moest Natuurmonumenten alleen doen met eigen kleine boten of door boten in te huren. Nu er een vaste veerverbinding is gaat er een wens in vervulling volgens Makkink.

De boot gaat ongeveer vier keer per dag varen. Makkink is niet bang dat het eiland door de komst van het veer overstroomd wordt door bezoekers: "Met de veerboot kunnen we bezoekers beter spreiden over de seizoenen."

Duurzaam
"De intentie is dat we naar duurzaam vervoer willen op de Marker Wadden", vertelt Makkink. Dat wil Natuurmonumenten doen door binnen een paar jaar over te stappen naar een elektrische boot.

Op de boot die gebruikt wordt is ruimte voor 85 mensen. De overtocht gaat 25,50 euro voor volwassenen kosten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel