Geen uithuisplaatsingen in Dronten door toeslagenaffaire

DRONTEN • Do 23 juni 2022 | 11:20 • Donderdag 23 juni 2022 | 11:20

In Dronten zijn geen kinderen vrijwillig of gedwongen uit huis geplaatst vanwege de toeslagenaffaire. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders naar aanleiding van vragen van de ChristenUnie en SP.

De fracties wilden de uithuisplaatsingen opnieuw tegen het licht houden, omdat er landelijk niet alleen sprake was van gedwongen, maar ook vrijwillige uithuisplaatsingen. De partijen wilden daarmee zeker zijn dat 'de teller nog steeds op nul staat'.

Volgens het college zijn er 93 mogelijk gedupeerde inwoners van de toeslagenaffaire in beeld, van wie 35 inwoners inmiddels door de Belastingdienst als gedupeerde zijn aangemerkt. Het college geeft aan dat er contact is geweest met alle (mogelijk) gedupeerden en dat er bij deze mensen geen sprake is van gedwongen of vrijwillige uithuisplaatsingen. Mensen die nu of in het verleden te maken hebben gekregen met een uithuisplaatsing kunnen zich melden bij de gemeente.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel