Provincie: 'Besluit openstelling vliegveld niet nog verder verschuiven dan 2024'

LELYSTAD • Vr 24 juni 2022 | 17:51 • Vrijdag 24 juni 2022 | 17:51

De provincie Flevoland en de gemeente Lelystad reageren teleurgesteld op het besluit van het kabinet om de beslissing over openstelling van Lelystad Airport nog eens met twee jaar te verschuiven. Dat laten zij weten in een eerste reactie.

Gedeputeerde Jan de Reus noemt het jammer dat het kabinet niet dit jaar gaat beslissen over de openstelling. Hij begrijpt dat de problemen die er zijn met de stikstof- en natuurvergunning voor het vliegveld eerst moeten worden opgelost. "Voor de Flevolandse economische ontwikkelingen en de opgaves is het van groot belang dat het besluit niet nog verder naar de toekomst wordt verschoven. Vanuit provincie Flevoland blijft alles gericht tot openstelling van Lelystad Airport. We blijven hierover graag in gesprek met minister Harbers."

Lelystad blijft vol vertrouwen
De gemeente Lelystad blijft er volledig van overtuigd dat het vliegveld ooit open gaat: "Wij vinden dat (uitstellen van het besluit tot 2024, red.) jammer, maar begrijpen dat deze tijd nodig is om tot een besluit te komen. Wij hebben het volste vertrouwen dat Lelystad Airport open gaat. Daarover gaan we in gesprek met minister Harbers", stelt burgemeester Mieke Baltus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel