Veel Lowlands-bezoekers willen wel naakt op de foto voor speciale kalender

BIDDINGHUIZEN • Za 25 juni 2022 | 10:24 • Zaterdag 25 juni 2022 | 10:24

Fotograaf Lara Verheijden maakt dit jaar samen met Lowlands een 'Lowlands Naaktkalender'. De fotograaf kreeg veel reacties én aanmeldingen.

Lowlands en Verheijden plaatsten een oproep op Instagram. In totaal leverde deze ruim 3.000 likes en vele reacties op. "Ik had niet verwacht dat het zo veel zou zijn", zegt ze. "Ik hoop dat het een hele coole, sexy kalender wordt."

'Niet standaard'
Verheijden maakte al eerder naaktkalenders van mensen in de openbare ruimte van Amsterdam en Berlijn. De kalender voor Lowlands wordt de zesde editie van 'The Nude Calender Project'. "Het is een project dat ik al een paar jaar doe", zegt de fotograaf. "Het past heel goed in de huidige tijd."

Op de kalenders staan vrouwen, mannen, jong en oud, koppels en singles. "Ik vind het idee van een naaktkalender heel goed. Mijn foto's zijn niet per se standaard naaktbeelden." Verheijden maakt foto's van de mensen in een alledaagse situatie, want gedurende de dag zijn er volgens haar veel momenten waarop mensen naakt zijn.

'Lowlands is tijdelijk stadje'
De shoot voor de naaktfoto's is tijdens het festival op 19, 20 en 21 augustus. "Lowlands leek me een goede plek vanwege de sfeer", zegt ze. "Het is iets anders dan een stad, maar tegelijkertijd ook een soort tijdelijk stadje. Er is daar veel eenheid."

Iedereen met een ticket voor het festival kan zich aanmelden voor de kalender. De foto's worden op allerlei plaatsen op het Lowlands-terrein in Biddinghuizen gemaakt. De kalender wordt eind dit jaar uitgebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel