Provincie: nog geen toezegging over extra geld voor Floriade

FLEVOLAND • Wo 29 juni 2022 | 18:52 • Woensdag 29 juni 2022 | 18:52

Het is nog niet duidelijk of de provincie Flevoland de gemeente Almere financieel te hulp schiet met de Floriade. Vorige week werd bekend dat Almere 33,8 miljoen extra kwijt is doordat de bezoekersaantallen enorm tegenvallen.

Wethouder Jan Hoek gaf aan dat Almere hoopt dat de provincie en het Rijk bijspringen. Met het ministerie verlopen de gesprekken moeizaam, met de provincie gaat het soepeler zo was zijn boodschap.

Nog geen beloftes gedaan
Deze uitspraak was voor de PVV reden om een debat aan te vragen in het provinciehuis. Statenlid - en tevens raadslid in Almere - Chris Jansen wilde van gedeputeerde Jan-Nico Appelman weten of er al toezeggingen zijn gedaan.

Dat is niet het geval, zo vertelde Appelman woensdagmiddag. Op 16 juni is hij door wethouder Jan Hoek in een overleg op de hoogte gesteld van de tegenvallende bezoekersaantallen en miljoenenverliezen. Dat is één week voordat het nieuws met de Almeerse gemeenteraad en buitenwereld is gedeeld.

Corona-noodsteun
Appelman gaf aan dat de gemeente Almere een aanvraag kan doen voor corona-noodsteun. Daar moet de stad de komende tijd een goede onderbouwing voor aanleveren. Het college van Gedeputeerde Staten zal de aanvraag vervolgens toetsen en dan met een voorstel komen richting de Statenleden. Het is dan aan de Statenleden om te beslissen of er daadwerkelijk extra provinciaal geld wordt uitgetrokken voor de Floriade.

Vooruitlopend op een debat daarover wierp de PVV al de vraag op of de situatie bij de Floriade wel volledig te wijten is aan corona. Ook de vraag of corona-noodsteun voor de Floriade betekent dat er minder geld overblijft om andere bedrijven of projecten te hulp te schieten wil de partij graag beantwoord zien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel