Engelenzender toegevoegd aan collectie landschapskunst

FLEVOLAND • Zo 3 juli 2022 | 12:23 • Zondag 3 juli 2022 | 12:23

Het geluidskunstwerk Engelen/Angels is opgenomen in de collectie landschapskunst Flevoland. Het geluidskunstwerk uit 1994, in de volksmond ook wel de 'Engelenzender' genoemd, was vroeger via een speciale FM-zender te beluisteren op de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen. Wie afstemde op de frequentie 98.0, hoorde mysterieuze zangklanken die het gezang van engelen moesten verbeelden.

De Engelenzender was een idee van kunstenares Moniek Toebosch. Sinds begin 2020 was de engelenzang opnieuw op de dijk te beluisteren, maar toen via een app die door Rijkswaterstaat werd beheerd. De provincie Flevoland heeft het kunstwerk nu gekocht van de nabestaanden van de bedenkster Moniek Toebosch. Zij overleed in 2012.

De provincie beschouwt Engelen/Angels als een landschapskunstwerk, omdat de ervaring van het weidse landschap op de Houtribdijk, waarvoor het speciaal gemaakt is, centraal staat. Engelen/Angels is het eerste geluidskunstwerk in de collectie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel