Energietoeslag Noordoostpolder voor meer gezinnen beschikbaar

NOORDOOSTPOLDER • Di 5 juli 2022 | 6:04 • Dinsdag 5 juli 2022 | 6:04

De gemeente Noordoostpolder verhoogt de inkomensgrens voor de energietoeslag. Een motie van ChristenUnie-SGP daarover is maandagavond aangenomen. Dit betekent dat meer gezinnen dit jaar aanspraak kunnen maken op de eenmalige toeslag van €800.

De gemeenteraad heeft ermee ingestemd om de inkomensgrens van 120 procent naar 130 procent te verhogen ten opzichte van het sociale minimum. Dit minimum is ruim 1300 euro per maand voor een alleenstaande of een kleine 1900 euro voor samenwonenden.

'Gemeentefinanciën zijn gezond'
Daarmee hebben in totaal ongeveer 500 huishoudens recht op de toeslag, volgens fractievoorzitter Sjoerd de Boer. "De gemeentefinanciën zijn zo gezond dat we deze onzekerheden met vertrouwen tegemoet zien. Dit is in vergelijking een molshoopje qua effect op de gemeentefinanciën, maar heeft een enorme impact op de huishoudportemonnee van onze inwoners".

Het rijk keert de energietoeslagen uit aan de gemeenten. Deze mogen vervolgens zelf kiezen hoe zij daar invulling aan willen geven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel