Gameloods populaire plek om voor te bereiden op grote toernooien

ALMERE • Di 5 juli 2022 | 6:18 • Dinsdag 5 juli 2022 | 6:18

In de Gameloods in Almere Stad komen wekelijks gameliefhebbers bij elkaar. In de loods van Dwight Lagadou oefenen gamers bijvoorbeeld voor grote toernooien. Afgelopen weekend kwamen ruim dertig man af op een toernooi voor het vechtspel Tekken 7.

"Tekken 7 is een 3D-vechtspel en een van de moeilijkste om onder de knie te krijgen. Iedere speler heeft z'n eigen moves, die je helemaal kunt vormen naar hoe jij wilt vechten", vertelt Lagadou. Hij legt uit dat dit soort toernooien meestal gebruikt wordt als voorbereiding op de grotere. "Over de hele wereld heb je toernooien die wel tien keer groter zijn dan deze, dit is de perfecte plek om je daarop voor te bereiden."

Grote geldprijzen
Afgelopen weekend werd er gespeeld voor een geldprijs van ongeveer 150 euro. Maar op de grotere gametoernooien kan het bedrag oplopen tot miljoenen euro's. Net zoals bij elke sport is er een toernooi-organisatie aanwezig. Jochem van der Vlucht kijkt vanuit zijn regieruimte of iedereen zich wel aan de regels houdt. "Ik let erop dat er bijvoorbeeld niet langdurig gecoacht wordt, dat haalt de snelheid uit het spel. Daarnaast moet iedereen respectvol met elkaar omgaan, zodat het sportief blijft."

Naast de toernooien is de Gameloods vooral een plek om te ontmoeten. "Gamers zijn wel een apart soort volkje, ze houden echt van gamen en vinden het ook niet erg om bijvoorbeeld op feestdagen bij elkaar te komen. We hoeven niet per se te gamen, we kijken ook regelmatig gewoon een filmpje. Het is gewoon een plek waar je gezellig bij elkaar kunt komen."

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Roosanne Middelhuis. Zij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Almere voor Omroep Flevoland en 1Almere. Voor tips: roosanne.middelhuis@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel