Benzinedief mogelijk de cel in

ALMERE • Di 5 juli 2022 | 16:58 • Dinsdag 5 juli 2022 | 16:58

De officier van justitie heeft dinsdag twee maanden cel geëist tegen een 38-jarige man uit Almere. Hij zou in 2019 en 2020 acht keer hebben getankt zonder te betalen bij twee tankstations in zijn woonplaats. En hij heeft volgens de officier ook meerdere kentekenplaten gestolen.

De man kampte volgens de Reclassering met allerlei problemen, toen ze hem in 2020 onderzochten. Hij was verslaafd en had geen woonruimte en werk. Daarnaast had hij flinke schulden en lijdt hij aan adhd. Zijn strafblad is dan ook redelijk fors, vorig jaar werd hij nog veroordeeld voor een verkeersdelict en een winkeldiefstal.

Hoe het nu met hem gaat en of hij openstaat voor hulpverlening, werd niet duidelijk in de Lelystadse rechtszaal. De Almeerder kwam hier namelijk niet opdagen. Zijn advocaat was er wel, maar kon ook niet uitleggen waarom zijn cliënt er niet was. Hij was niet gemachtigd om namens hem het woord te voeren.

En dus moest de officier het alleen doen met de informatie uit het strafdossier. Volgens haar is er genoeg bewijs om de man te veroordelen voor de drie benzinediefstallen bij het Total tankstation aan de Molenweg in 2019 en de vijf bij Shell aan de Hopperzuigerstraat in 2020. Een keer bleef het daar bij een poging.

Gestolen kentekenplaten
Hij gebruikte bij de diefstallen en de poging daartoe steeds zijn donkerkleurige Peugeot, die telkens was voorzien van gestolen kentekenplaten. Bij de politie ontkende de Almeerder eerder schuld, hij zou zichzelf ook niet herkennen op de camerabeelden van de tankstations. Zijn broer zou zijn auto ook wel eens gebruiken, liet hij de agenten weten.

De officier gelooft daar echter niets van en acht hem schuldig. Omdat hij net nog is veroordeeld tot twee taakstraffen, mocht hij er nu niet nog eentje krijgen. Daarom werd er een celstraf geëist. Omdat hij nog in een proeftijd liep, hangt hem een week cel extra boven het hoofd.

De aanklager vindt bovendien schadevergoedingen op zijn plaats voor drie mensen van wie de kentekenplaten werden gestolen. Het totaalbedrag komt neer op 157,55 euro.

Het vonnis is over twee weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel