Vijf jaar cel geëist tegen Almeerder wegens aanslagen op medewerkers fruitbedrijf

ALMERE • Wo 6 juli 2022 | 14:59 • Woensdag 6 juli 2022 | 14:59

Er is vijf jaar cel geëist tegen de 24-jarige Karim el K. uit Almere. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij aanslagen op medewerkers van fruitbedrijf De Groot uit Hedel. De Almeerder verklaarde woensdag tegen de rechtbank dat hij van tevoren niet op de hoogte was van de plannen.

Bij het fruitbedrijf werd drie jaar geleden 400 kilo cocaïne gevonden tussen een partij bananen. Het bedrijf deed aangifte bij de politie, die de cocaïne in beslag nam. Daarop zou hoofdverdachte Ali G. (37) uit Naarden de fruitimporteur zijn gaan afpersen, omdat de drugs van hem zouden zijn. Hij werd opgepakt, maar zette vanuit de gevangenis een aantal mensen aan het werk om medewerkers van het bedrijf af te persen.

Vorig jaar heeft een groep handlangers aanslagen gepleegd op huizen van personeelsleden van het fruitbedrijf. Daarbij werden huizen beschoten en in brand gestoken. De Almeerder stond woensdag in de rechtbank van Arnhem terecht voor zijn betrokkenheid. Hij verklaarde daar dat hij alleen maar mee is gereden met de andere aanslagplegers en niet wist wat daar stond te gebeuren. Dat vond de officier van justitie erg ongeloofwaardig. Hij vroeg vijf jaar cel voor de 24-jarige en zijn aandeel in de 'terreurcampagne'.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel