Doorgeladen vuurwapen gevonden bij huiszoeking in de Boswijk

LELYSTAD • Wo 6 juli 2022 | 16:26 • Woensdag 6 juli 2022 | 16:26

De politie heeft dinsdag in de Boswijk in een woning twee wapens gevonden, meldt wijkagent Jurion Veenstra op Facebook. De politie had een anonieme tip binnengekregen dat er in een woning twee vuurwapens zouden liggen. Ter plekke werd de bewoner aangesproken en de woning doorzocht. Daarbij werd een doorgeladen vuurwapen en een gasdrukwapen gevonden.

De wapens zijn in beslag genomen en worden verder onderzocht. In samenspraak met de officier van justitie wordt besloten hoe de eigenaar wordt vervolgd.

Dinsdagochtend heeft Veenstra nog in een heel andere zaak een goed gesprek gehad met een 14-jarige jongen die een week eerder op school met een mes was betrapt. De school had het mes in beslag genomen en de jongen een week geschorst. Veenstra spreekt op Facebook zijn zorgen uit over wapenbezit onder jongeren. "Vaak gaat het om messen, maar soms zien we ook wel eigen gemaakt wapens of een vuurwapen. Geen goede ontwikkeling! In veel gevallen zijn we voor dat het tot letsel leidt bij ruzies of conflicten. Jongeren hebben ruzie en willen zich wapenen. Soms gaat het om een algemeen gevoel van veiligheid waar een wapen dan een zogenaamde positieve bijdrage aan levert. De gevolgen worden vaak niet overzien als het mis gaat," schrijft Veenstra.

In dit geval ging het mes weer terug naar de keukenla. "Het kan ook zomaar zijn dat er proces-verbaal of een HALT-verwijzing volgt. Bij deze ook een oproep aan ouders. Houd uw kind in de gaten en ga ook gerust in gesprek over zijn of haar gevoel van veiligheid in deze tijd!"

Dit artikel is geschreven door verslaggevers Kees Bakker en Desi Bootsman. Zij focussen zich dit jaar voor Omroep Flevoland en Radio Lelystad op Lelystad. Voor tips: kees.bakker@omroepflevoland.nl en desi.bootsman@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel