Provincie helpt zorgboerderij met verduurzamen schuur

FLEVOLAND • Do 7 juli 2022 | 10:42 • Donderdag 7 juli 2022 | 10:42

Zorgboerderij Groeizaam aan de Pilotenweg in Emmeloord heeft donderdagochtend een duurzaamheidsplan uitgereikt gekregen van de provincie. Het is de eerste zorginstelling die wordt geholpen door de provincie in het kader van het project 'Duurzame Zorggebouwen Flevoland'.

De provincie helpt instellingen om te verduurzamen. Daarvoor krijgen de deelnemers geen geld, maar de provincie laat een scan uitvoeren zodat bedrijven inzicht krijgen in de maatregelen die ze kunnen nemen. Daarnaast wordt er advies gegeven over financieringsmogelijkheden en een plan van aanpak.

85 procent besparen op gasverbruik
Zorgboer Marc van Niekerk van Groeizaam: "Dankzij de hulp van de provincie weten we wat we moeten doen om de boerderijschuur te verduurzamen en energie te besparen. Het laaghangend fruit, zoals het isoleren van de leidingen en het aanbrengen van een tijdschakelaar op de warmwatervoorziening, pakken we direct op." Met het plan kan de zorgboerderij 85 procent besparen op het gasverbruik en wekken zij zelf het totale energieverbruik op. Het duurt minder dan 3,5 jaar voordat de investeringen zijn terugverdiend.

Inmiddels hebben veertig zorgorganisaties zich aangemeld voor het project. Buurthuizen, schoolbesturen en culturele organisaties kunnen ook gebruik maken van het programma.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel