Relatief veel woningen verkocht in Flevoland

FLEVOLAND • Do 7 juli 2022 | 11:57 • Donderdag 7 juli 2022 | 11:57

In Flevoland werden vorig kwartaal in vergelijking met een groot deel van Nederland veel woningen verkocht. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars. In de maanden april tot en met juni wisselden in Flevoland 966 woningen van eigenaar. Dat is 14 procent meer dan in die maanden vorig jaar. Landelijk was er juist een daling van 1 procent.

Volgens de NVM neemt het woningaanbod toe en hebben kopers daardoor weer meer keuze. Lana Gerssen van NVM: "De absolute gekte lijkt dit kwartaal wat af te nemen. Dat zien we aan gemiddeld minder bezichtigingen per woning en minder extreme biedingen ook al zijn er duidelijke verschillen per regio. Toch is een gezonde balans tussen vraag en aanbod nog steeds ver te zoeken. Ook in het tweede kwartaal werden opnieuw 8 van de 10 woningen boven de vraagprijs verkocht."

De gemiddelde verkoopprijs in Flevoland was vorig kwartaal 423.000 euro per woning. Dat is 12,3 procent meer dan vorig jaar. Landelijk was de stijging 11 procent.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel