Stripboek over Jodenvervolging half jaar vertraagd

URK • Do 7 juli 2022 | 14:36 • Donderdag 7 juli 2022 | 14:36

Het stripboek over een Urker Joods gezin tijdens de Tweede Wereldoorlog is een half jaar later klaar dan verwacht. De illustrator van het stripboek heeft een lichte hersenbloeding gehad.

Het stripboek gaat over het enige Joodse gezin op Urk tijdens de Tweede Wereldoorlog. De familie Kropveld werd verplicht om naar Amsterdam te verhuizen. In 1943 werd het gezin in Sobibor vermoord. Stichting Odulphus hoopt dat met het stripboek het lot van deze familie en andere Joden gaat leven bij de jongeren.

Volgens de stichting gaat het goed met de illustrator, maar hij moet wel rust houden. Na de zomervakantie wil hij zijn werkzaamheden voor het stripboek weer oppakken. Daarom is de presentatie van het 46 pagina's tellende boek een half jaar uitgesteld tot in het voorjaar van 2023.

Al veel pagina's klaar
In de afgelopen weken zijn al veel ingekleurde pagina's afgerond. De stichting noemt het indrukwekkend: "Het stripboek omvat een vreselijk verhaal, maar is ondanks alles voor iemand die Urk kent een feest van herkenning en prachtig geïllustreerd."

De vertraging en ook een stijging van prijzen zorgt ervoor dat de kosten van het stripboek hoger uitvallen. De stichting probeert de prijs zo laag mogelijk te houden zodat het voor iedereen zo toegankelijk mogelijk blijft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel