Almere onder toezicht vanwege vervuild afvalwater Oosterwold

ALMERE • Vr 8 juli 2022 | 7:27 • Vrijdag 8 juli 2022 | 7:27

De provincie Flevoland gaat de vinger aan de pols houden bij de problemen rond het vervuilde afvalwater in de wijk Oosterwold in Almere. De gemeente heeft deze week aangekondigd riolering aan te leggen. De provincie wil dat die aanleg snel en goed gebeurt. Daarom wordt er zogenoemd 'interbestuurlijk toezicht' ingesteld, want de gemeente moet haar wettelijk zorgplicht nakomen.

"Op korte termijn komt er een bestuurlijk overleg met de gemeente om afspraken te maken over de te nemen acties en termijnen. Het actieve toezicht wordt pas beëindigd als de gemeente invulling heeft gegeven aan haar wettelijke zorgplicht", aldus de provincie Flevoland.

Ook het Waterschap Zuiderzeeland komt onder toezicht te staan in deze kwestie. Het waterschap gedoogt het vervuilde afvalwater nu nog, maar dat mag eigenlijk niet. De provincie verwacht nu dat het waterschap goed monitort hoe de situatie zich ontwikkelt. Ook moet het waterschap de gemeente en de provincie adviseren over de verschillende oplossingsrichtingen en over mogelijke tijdelijke maatregelen om de waterkwaliteit op orde te houden.

In de wijk hebben zo'n 1.250 bewoners een individuele afvalwaterzuiveringsinstallatie, een zogenoemde IBA, maar bij veel wijkbewoners wordt het afvalwater niet goed genoeg gezuiverd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel