Paul Vermast zwaait na negentien jaar af als raadslid Dronten

DRONTEN • Wo 13 juli 2022 | 10:52 • Woensdag 13 juli 2022 | 10:52

Paul Vermast stopt na negentien jaar als raadslid voor GroenLinks in Dronten. Het werk is volgens hem niet te combineren met zijn nieuwe baan bij de gemeente Hoogeveen.

Op 22 september neemt hij tijdens een raadsvergadering in Dronten officieel afscheid. "De komende maanden blijf ik raadslid en draag ik zowel binnen als buiten GroenLinks de taken over die ik heb", schrijft Vermast op zijn eigen website.

Bij de gemeente Hoogeveen gaat hij aan de slag als raadsadviseur en adjunct-griffier. Omdat die gemeente net als Dronten op donderdagavond raadsvergadering heeft, zijn de werkzaamheden voor Vermast niet te combineren.

De politicus startte negentien jaar geleden als burgerraadslid voor GroenLinks in Dronten en draaide vervolgens onafgebroken mee in de raad. "Ik kan het aantal raadsvergaderingen dat ik heb gemist op één hand tellen. Na de gemeenteraadsverkiezingen had ik goede hoop onze partij nog in het college te kunnen helpen. Dat had ik een mooie bekroning op het werk gevonden. Dat mocht -zoals jullie weten- niet zo zijn. Ik betreur dat nog altijd zeer. Maar ik had voor de verkiezingen al besloten dat dit mijn laatste periode zou zijn", meldt Vermast.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel