Donkervoort waagt oversteek naar Amerika

LELYSTAD • Vr 15 juli 2022 | 12:22 • Vrijdag 15 juli 2022 | 12:22

Autobouwer Donkervoort in Lelystad gaat de 'supercar' D8 GTO Individual Series ook leveren aan Amerikaanse klanten. De ultralichte snelle wagens uit Nederland staan al jaren in de belangstelling in de Verenigde Staten, zegt eigenaar Denis Donkervoort.

De levertijd voor de handgemaakte auto's is twee jaar, maar Donkervoort heeft voor de Amerikaanse introductie ruimte gemaakt in het productieschema. Daardoor kunnen er nu al drie worden geleverd aan Amerikaanse klanten.

Volgens Donkervoort is dat pas het begin. "We beginnen klein, maar we hebben grote plannen voor de Verenigde Staten. Hypercartechnologie voor een supercarprijs is ook daar het perfecte recept voor succes." De uitbreiding naar de VS is zijn droom sinds hij in 2008 studeerde in Californië. "Ik wilde altijd al in een van onze auto’s in Amerika kunnen rijden. Dat was mijn Amerikaanse droom. Dit jaar heb ik dat eindelijk kunnen doen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel