Werk aan turbines in IJsselmeer weer hervat na val medewerker

SWIFTERBANT • Di 19 juli 2022 | 12:17 • Dinsdag 19 juli 2022 | 12:17

De bouw van de 24 windturbines in het IJsselmeer is weer langzaam hervat. Het werk aan de turbines werd begin deze maand stilgelegd na een val van een medewerker.

Het werk is vorige week weer langzaam opgestart en het gaat tot nu toe goed, zegt een woordvoerder van Windplanblauw. Hij kan nog niet zeggen hoe het komt dat de medewerker is gevallen. De resultaten van het onderzoek worden deze week verwacht. Daarna kunnen de werkzaamheden waarschijnlijk weer volledig hervat worden.

"Er gebeuren overal ongelukjes, maar als hier iets gebeurt dan zijn de gevolgen groter. De vraag is hoe we dit kunnen voorkomen", zegt de woordvoerder. De medewerker heeft volgens het Urkerland verwondingen aan zijn schouder, rug, ribben en hoofd. Hij zou inmiddels weer uit het ziekenhuis zijn.

Bouw turbine bij Swifterbos ligt stil
De bouw van een windturbine bij het Swifterbos is wel nog stilgelegd. Bij het neerzetten van de kraan om de onderdelen naar boven te hijsen, wordt eerst gekeken of er aan alle eisen is voldaan. Dat is dit geval niet zo. Daarom wordt er onderzoek gedaan naar hoe dit komt. Het kan bijvoorbeeld aan het materiaal of aan de ondergrond liggen, vertelt een woordvoerder. Windplanblauw verwacht geen vertraging, omdat er ondertussen verder gebouwd kan worden aan de andere turbines in het gebied.

De plek waar de turbine moet komen

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel