Politie: drenkeling was 21-jarige uit Luttelgeest

NOORDOOSTPOLDER • Wo 20 juli 2022 | 11:36 • Woensdag 20 juli 2022 | 11:36

De man die dinsdagmiddag verdronk in recreatieplas Wellerwaard bij Emmeloord is een man van 21 uit Luttelgeest. Dat meldt de politie, die na onderzoek op locatie spreekt van een noodlottig ongeluk.

Volgens getuigenverklaringen ging de man zwemmen met een vriend, maar werd hij moe ter hoogte van het vlot. Dat ligt in het diepe gedeelte van de Wellerwaard. Zijn vriend heeft geprobeerd hem naar de kant te krijgen, maar daarbij raakte ook de vriend in de problemen. Hij wist met hulp van omstanders het strand te bereiken, maar het slachtoffer verdronk. Ongeveer veertig minuten later werd het slachtoffer gevonden en uit het water gehaald, maar reanimatie mocht niet meer baten.

De plas bij Emmeloord is inmiddels weer geopend, meldt John van Beek van strandpaviljoen Bij ons in de Wellerwaard. Volgens hem lagen de eerste mensen rond 08.00 uur langs de waterplas. Ook het strandpaviljoen is weer gewoon open. Vanwege het ongeluk besloot de horecazaak dinsdagmiddag de deuren te sluiten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel