Brand in Urkerbos: bosschages in vlammen opgegaan

URK • Wo 20 juli 2022 | 20:37 • Woensdag 20 juli 2022 | 20:37

In het Urkerbos op Urk is woensdagavond brand uitgebroken. Een stuk bosschage van vijfentwintig vierkante meter ging in vlammen op. Brandweerlieden hadden het vuur na een kwartier onder controle.

De brand in het Urkerbos ontstond rond 19.40 uur. Het werd betiteld als een middelbrand met een hoog risico op uitbreiding. Drie tankautospuiten bestreden het vuur. Volgens de brandweer is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. Het risico op een natuurbrand is momenteel groot, waarschuwde de Veiligheidsregio vorige week al.

Grote bermbrand A28
Op de snelweg A28 tussen Harderwijk en 't Harde ontstond woensdagmiddag rond 17.00 uur brand in de berm. Vervolgens werd de snelweg in beide richtingen afgezet. Automobilisten moesten tijdelijk over de vluchtstrook, waaronder bestuurders die van en naar Flevoland wilden. In de avond, rond 19.45 uur, ontstond opnieuw brand in de berm op hetzelfde weggedeelte. Dit was een beperkte bermbrand en die was snel onder controle, aldus de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel