Zeewoldenaar moet cel in voor afpersing

ZEEWOLDE • Wo 20 juli 2022 | 21:50 • Woensdag 20 juli 2022 | 21:50

Een 27-jarige man uit Zeewolde moet drie en een half jaar de cel in omdat hij een plaatsgenoot beroofd en vastgebonden heeft en daarna afgeperst. Ook krijgt de man een half jaar voorwaardelijke celstraf. Dat heeft de rechtbank in Lelystad besloten. De dader lokte zijn slachtoffer op 9 december vorig jaar in de val door een seksafspraak te maken.

Een plaatsgenoot wachtte op die dag naakt en gespannen op zijn afspraakje. Hij had zijn voordeur alvast op een kier gezet. Tot zijn schrik stond opeens een gemaskerde man met een pistool in zijn hand voor hem. Het slachtoffer werd vastgebonden met tiewraps en werd gedwongen zijn pinpas en -code te geven. Daarbij werd hij bedreigd door de gemaskerde man die opvallend veel wist over de familie van het slachtoffer.

Datingapp Grindr
De rechtbank vond dat de verdachte zeer geraffineerd te werk was gegaan. Door vooraf te chatten via datingapp Grindr wist hij dat het slachtoffer kwetsbaar was. Ze hadden afgesproken dat hij naakt onder de douche zou wachten op zijn afspraak.

De gevolgen voor het slachtoffer zijn nog altijd groot. Zo woont hij niet meer in zijn eigen woning en is hij niet in staat om zijn werk volledig op te pakken. Onderdeel van de voorwaardelijke straf is dat de afperser zich onder behandeling laat stellen. Het Openbaar Ministerie had 6 jaar cel geëist.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel