Voor het eerst sinds corona weer Zingen in de Zomer

URK • Do 21 juli 2022 | 6:00 • Donderdag 21 juli 2022 | 6:00

Het jaarlijks terugkerende christelijke evenement 'Zingen in de Zomer' in de Bethelkerk op Urk heeft woensdagavond zo'n zeshonderd belangstellenden getrokken. Dat de kerk niet tot de laatste stoel gevuld zat, heeft alles met het zomerse weer te maken.

Vanuit het hele land komen bezoekers naar Urk om hier te zingen. De zangkunsten van het koor worden niet alleen door Nederlanders gewaardeerd, maar ook door Oekraïners die naar de samenzang kwamen. Het is de 47e keer dat Zingen in de Zomer wordt georganiseerd en voor het eerst weer sinds de corona-uitbraak in 2020.

Jubileum
Volgens Jan de Boer van de organisatie is het succes van het evenement vooral te danken aan het samen zingen. De liederen worden gezongen door het christelijke mannenkoor ‘Soli Deo Gloria.’ Dat koor bestaat dit jaar 25 jaar. Burgemeester Cees van den Bos zette daarom de 3 oprichters in het zonnetje.

De traditionele samenzang staat dit jaar in het teken van het thema ‘In goede handen.’ Woensdagavond stond daarnaast het subthema ‘Bevrijdende handen’ centraal. Tot en met eind augustus treedt er elke woensdag een koor op in de Bethelkerk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel