Burgemeester reageert op drama met kano: "Ik ben enorm getroffen"

BIDDINGHUIZEN • Do 21 juli 2022 | 22:21 • Donderdag 21 juli 2022 | 22:21

"Wat een mooie vakantiedag voor een Duits gezin op het water moest worden, is geëindigd in een enorm verdriet." Dat zegt burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten over het drama dat zich donderdagmiddag afspeelde op het Veluwemeer in Biddinghuizen. Een Duits gezin maakte een kanotocht toen de boot omsloeg. Hulpdiensten rukten massaal uit voor een zoektocht naar het gezin.

De moeder werd vlakbij een eilandje gevonden en gereanimeerd, maar overleed uiteindelijk. Naar de vader en één van de kinderen wordt nog gezocht. Een 7-jarige dochter is naar het ziekenhuis gebracht.

"Ik ben enorm getroffen," zegt Gebben. "Eén persoon is overleden, één kind is in het ziekenhuis opgenomen en naar twee andere personen wordt nog gezocht. Deze zoektocht is nu gericht op het bergen van deze twee slachtoffers. Mijn gedachten zijn bij hun familieleden en dierbaren. Mijn dank gaat uit naar alle hulpverleners die snel ter plaatse waren, ik heb een aantal van hen na afloop kort ontmoet en ook zij leven enorm mee.”

Sociale media
Ook op sociale media reageren veel mensen geschokt op het nieuws. Velen vinden het verschrikkelijk wat er gebeurd is. Ze leven mee met het 7-jarige meisje dat nu alleen is en ook met de familie van het gezin. Ze hopen dat de vader en het tweede kind nog levend gevonden worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel