Grasmaaiers hacken op festival

ZEEWOLDE • Za 23 juli 2022 | 17:04 • Zaterdag 23 juli 2022 | 17:04

Ruim 3000 bezoekers zijn dit weekend te vinden op het scoutingterrein in Zeewolde, waar hackfestival MCH22 plaatsvindt.

Net als elk festivalterrein zijn er douches, toiletten, tenten en podia. Maar op May Contain Hackers 22 kun je ook volwassen mannen op zelf gebouwde mini-autootjes vinden en een zichzelf besturende grasmaaier met daarbovenop een emoe.

"Hier komen allemaal mensen die graag creatief met technologie bezig zijn", vertelt Christel Sanders van MCH22. "Mensen hier proberen de wereld beter of slimmer te maken. En ze zijn gewoon gezellig bij elkaar." Van origine staat hacken voor het inbreken op andermans computer, maar de activiteiten op het festival laten zien dat het breder is dan dat.

De man met de grasmachine waar een emoe op staat, vertelt dat hij het apparaat gehackt heeft. "Ik ging het onderzoeken en kwam toen allemaal kwetsbaarheden tegen. Die heb ik toen netjes gemeld aan de leverancier", zegt hij.

Tijdens het festival zijn er lezingen en workshops over hacken, maar ook over andere zaken als privacy, kwantumnetwerken en cryptomunten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel