Restaurant ontruimd door gevaarlijke stof die lekte in IJsselmeerafslag

URK • Wo 27 juli 2022 | 23:11 • Woensdag 27 juli 2022 | 23:11

Restaurant 't Achterhuis op Urk is woensdagavond ontruimd vanwege een lek van gevaarlijke stoffen. Ook is de omgeving van het pand afgezet. Volgens een ooggetuige hadden de hulpdiensten de situatie snel onder controle.

Het restaurant zit boven de ruimte waarin de IJsselmeerafslag gevestigd zit. Volgens de brandweer kwam een deel van de gevaarlijke stof in de ruimte van de afslag in aanraking met een metalen bak. Dat gaf een reactie waarna rond 20.15 uur de hulpdiensten zijn gebeld. Volgens een woordvoerder van de brandweer hebben gasten en het personeel van het bovengelegen restaurant zelf het pand verlaten.

Het probleem is verholpen door de gevaarlijke stof te verdunnen met water. De brandweer kon woensdagavond niet vertellen om welke stof het ging. Twee mannen kwamen in aanraking met de gevaarlijke stof maar zij hoefden na controle van het ambulancepersoneel niet naar het ziekenhuis. Rond 21.30 uur konden de gasten en het personeel weer het restaurant in.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel