Twee boten besmeurd in Havenkom

ALMERE • Vr 29 juli 2022 | 11:06 • Vrijdag 29 juli 2022 | 11:06

Een vandaal heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee boten besmeurd die waren afgemeerd in de Havenkom in Almere Haven. De eigenaren van één van de boten werden midden in de nacht wakker van gestommel. Ze zagen iemand die direct wegrende.

Vervolgens bleek dat de vandaal twee boten had volgesmeerd met verf. De verfsporen liepen ook over de kade tussen de twee boten, die ongeveer vijftien meter van elkaar af lagen. Met hulp van andere havengasten is de meeste verf weer van de boten verwijderd. Dat ging relatief makkelijk omdat de verf niet goed bleek te hechten op het polyester. Onder meer een dekzeil is wel onherstelbaar beschadigd. Volgens de eigenaar is dat een schadepost van zeker duizend euro.

Volgens de havenmeester is het de eerste keer in de tien jaar dat hij er werkt dat er boten zijn besmeurd met verf. De politie spreekt van een onbegrijpelijke actie en doet een oproep aan getuigen om zich te melden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel