Terug in de tijd met Almere TV: Demonstratie tegen bezuinigingen onderwijs

ALMERE • Ma 1 augustus 2022 | 20:22 • Maandag 1 augustus 2022 | 20:22

Het is mei 1986 en er dreigt flink bezuinigd te worden op het onderwijs. Almeerders pikken dit niet en gaan de straat op. Zo’n 1500 mensen lopen mee. Het is misschien wel de eerste echte demonstratie in de stad en Almere TV is erbij.

Bijzonder is dat niet de leraren protesteren maar dus de ouders en de kinderen de straat opgaan om aandacht te vragen. De meute loopt over de busbaan richting het stadhuis om handtekeningen en kindertekeningen aan te bieden aan de wethouder Wim Trieller van onderwijs.

Deze weken blikt Omroep Flevoland terug met oude beelden van Almere TV. Dit was de lokale televisiezender van Almere. Stadsarchief Almere heeft de vele uitzendingen tussen 1984 en 2006 gedigitaliseerd. Ze zijn voor iedereen toegankelijk. Tijdens het overzetten van de banden zijn prachtige beelden herontdekt die een beeld geven van een stad in wording.

Eenmaal bij de wethouder gaat het er emotioneel aan toe. Verschillende ouders zien de toekomst van het onderwijs somber in. Zo roept een moeder: "Dan wordt gezegd: Dan combineert u de zesde klas (groep 8, red.) maar met een kleuterklas, waar ben je dan mee bezig!?" De wethouder hoort de verhalen aan en vindt de ontwikkelingen in het onderwijs ook zorgelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel