Wel of niet met Remkes praten? Eerst vooroverleg om 'eenheid in sector te onderstrepen'

ZEEWOLDE • Wo 3 augustus 2022 | 12:31 • Woensdag 3 augustus 2022 | 12:31

De eenheid in de agrarische sector onderstrepen is voor veehouder Jeroen van Maanen uit Zeewolde de belangrijkste taak bij het vooroverleg van de agrarische belangenorganisaties. Woensdagavond komen verschillende agrarische groepen bij elkaar om te praten over de uitnodiging om met bemiddelaar Johan Remkes in gesprek te gaan over de stikstofproblematiek. Bij dit voorgesprek schuift Van Maanen aan namens de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV).

"Er komt in ieder geval een oplossing die het beste is voor de boeren en voor de leden van de verschillende clubs", zegt de veehouder uit Zeewolde. Of dat betekent dat de NMV en de andere agrarische belangenbehartigers met Remkes om de tafel gaan zitten is nog niet duidelijk. Daar wil Van Maanen ook niet op vooruit lopen. "Ik wil de open discussie niet beïnvloeden." Volgens de Zeewoldenaar zullen er vóór- en tegenstanders zijn, en zal aan het einde van de avond duidelijkheid zijn.

Johan Remkes is als bemiddelaar aangesteld om te praten met de overheid en de agrarische sector. Remkes heeft de boeren voor vrijdag uitgenodigd voor een gesprek over de stikstofproblematiek. Agrarisch belangenbehartiger LTO gaf vorige week aan sowieso bij het gesprek met Remkes aan te schuiven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel