Duitse 'invasie' in Almere: "Daar is de Floriade geen moment slecht in het nieuws geweest"

ALMERE • Wo 3 augustus 2022 | 16:35 • Woensdag 3 augustus 2022 | 16:35

Driekwart van de bezoekers van het VVV-kantoor op het Forum in Almere, is Duits. Almere wordt overspoeld door de Duitsers en dat komt allemaal door de Floriade. "Dit aantal is ongekend", zegt Paul Albers van Almere City Marketing. "Onze voertaal is inmiddels Duits."

Volgens hem is het de tuinbouwexpo die de Duitsers naar de jongste stad van het land lokt. "De meesten hebben dit reisje al een tijdje geleden gepland. In Duitsland is de Floriade geen moment slecht in het nieuws geweest en dat merk je." De toeristen combineren een bezoekje aan de expo vaak met een fietsvakantie.

De meeste Duitsers slapen ook lokaal. Op campings Waterhout en De Kemphaan. Ook de hotels zitten flink vol. "Regelmatig krijgen we telefoontjes uit Duitsland of ze een hotelkamer via ons kunnen boeken. Dat doen wij niet en dan verwijzen wij hen door naar internet." Dat leidt nog wel eens tot een probleem. "Laatst belde een vrouw van 75 en die had geen computer en geen internet."

Dat de oudere Duitser niet zo digitaal vaardig is, merkt de VVV ook op een andere manier. "Het liefst hebben zij papieren informatie", aldus Albers. Dus is de architectuurroute door het stadshart in het Duits verkrijgbaar en is er ook een Duitse folder met een route door de Regenboogbuurt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel