Zomerschool met zo'n 350 leerlingen van start

ALMERE • Ma 8 augustus 2022 | 8:03 • Maandag 8 augustus 2022 | 8:03

De Zomerschool in Almere start deze week met ongeveer 350 leerlingen. Dat zijn er een stuk minder dan vorig jaar, toen waren het er ruim 540. "We denken zelf dat daar een link is met de vakantie. Mensen kunnen weer op vakantie", zegt directeur Michiel Gerritsen. "Vorig jaar was corona er en konden mensen nog niet weg."

De Zomerschool biedt leerlingen in de groepen van 4 tot en met 8 gratis bijles aan. Bedoeling is dat er iets wordt gedaan aan leerachterstanden. "De afgelopen jaren hebben alle scholen in Almere hun best gedaan om de achterstanden weg te werken", zegt Gerritsen. "Maar ze zijn er nog wel zeker. Die leerlingen hebben we momenteel; de leerlingen die een extra steuntje in de rug nodig hebben, maar vooral ook leerlingen die onzeker of chaotisch zijn."

De leerlingen zijn dan wel niet op vakantie, tijdens de zomerschool vermaken ze zich prima. "Het is leuk, want je leert alvast voor volgend jaar. En dan ben je alvast voorbereid", zegt de 10-jarige Rechard. Hij gaat volgend jaar naar groep zeven. Hannah zit in dezelfde zomerklas. Voorzichtig geeft ze toe dat ze toch liever thuis had gezeten. "Maar het is hier wel goed om wat in te halen. Dan word je volgend jaar slimmer."

Thema: Floriade
Dit jaar is het thema gezonde voeding in combinatie met de Floriade. Zo staat er onder meer een excursie gepland, waarbij leerlingen krijgen te zien wat ze kunnen doen voor een duurzame toekomst. Ook zijn er samenwerkingen met verschillende organisaties, waarbij leerlingen bijvoorbeeld leren koken. "Taal en rekenen zitten ook vast aan het thema", zegt Gerritsen. "Het is niet alleen de werkbladen en de boekjes, maar ook het actief ermee aan de slag gaan."

Volgens de directeur zien de kinderen niet op tegen school in de zomer. "Er zit ook een hele groep kinderen bij die elk jaar terugkomen. Zij vinden het een feestje. Ze voelen zich echt gezien en dat vinden wij ook heel belangrijk." Toch ziet de 10-jarige Rechard ook een nadeel. Het is namelijk nogal warm. "Misschien krijgen we straks wel een ventilator, hierbinnen."

Drie basisscholen verzorgen dit jaar de lessen. Het gaat om basisschool De Ruimte, De Caleidoscoop en Het Avontuur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel