Tandartspraktijken getroffen door cyberaanval, afspraak maken is niet mogelijk

FLEVOLAND • Ma 8 augustus 2022 | 16:26 • Maandag 8 augustus 2022 | 16:26

Diverse tandartspraktijken in Flevoland zijn het doelwit geweest van een cyberaanval. Een afspraak maken bij de praktijken is daardoor niet mogelijk. Het gaat om Mondzorg Urk, Mondzorg Swifterbant, Tandartspraktijk Polder in Emmeloord en Samenwerkende Tandartsen Lelystad. Deze tandartspraktijken vallen onder het bedrijf Colosseum Dental Benelux dat afgelopen week te maken kreeg met hackers.

Op de websites van de tandartsen is te lezen dat het maken van afspraken door een storing niet mogelijk is. "Voor het maken van een afspraak verzoeken wij u op een later moment te bellen. Onze excuses voor het ongemak." Op de website van Mondzorg Urk staat dat de praktijk tot en met 19 augustus dicht is. Het is niet duidelijk of dat te maken heeft met de cyberaanval.

Volgens RTL Nieuws zou de cyberaanval op Colosseum Dental Benelux draaien om 'ransomware', waarbij bestanden worden versleuteld en pas na betaling van losgeld aan de hacker weer worden vrijgegeven. Het bedrijf heeft losgeld betaald aan de internetcriminelen, maar hoeveel is onduidelijk.

Het bedrijf zegt te werken aan een herstel van de systemen waardoor patiënten weer mondzorg kunnen krijgen. Colosseum Dental Benelux zegt dat werkzaamheden in de loop van deze week weer worden hervat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel