Blauwalg gevonden in 't Bovenwater

FLEVOLAND • Di 9 augustus 2022 | 11:04 • Dinsdag 9 augustus 2022 | 11:04

Bezoekers die willen zwemmen in 't Bovenwater in Lelystad moeten oppassen. In het water is blauwalg gevonden, meldt de Omgevingsdienst Flevoland en Gooi & Vechtstreek. De waarschuwing geldt vanaf dinsdag 9 augustus.

Zwemmen in water waar blauwalg aanwezig is, kan klachten geven zoals huid- en oogirritatie, diarree en braken. Het strand en het water blijven toegankelijk, maar zwemmen is op eigen risico.

De afgelopen weken is op meerdere plekken in de provincie blauwalg gevonden. De meeste locaties zijn weer veilig, aldus Zwemwater.nl. "De weersomstandigheden zijn in 2022 anders dan in 2021 en 2020 en zijn veranderlijk", legt de Omgevingsdienst uit. "Warmer weer en veel voedingstoffen in het water verhoogt de blauwalg groei. Aanlandige wind vergroot de kans op blauwalg overlast bij zwemstranden, met als mogelijk gevolg dat er meer maatregelen genomen kunnen worden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel