Tandartspraktijken gaan weer open na cyberaanval

FLEVOLAND • Wo 10 augustus 2022 | 10:53 • Woensdag 10 augustus 2022 | 10:53

De tandartspraktijken van Colosseum Dental die zijn getroffen door een cyberaanval openen vanaf donderdag weer hun deuren. Dat laat het bedrijf op zijn website weten. Onder Colosseum Dental vallen vier tandartsen in Flevoland. Het gaat om Mondzorg Swifterbant, Mondzorg Urk, de Samenwerkende Tandartsen Lelystad en Tandartspraktijk Polder in Emmeloord.

Colosseum Dental werd vorige week woensdag getroffen door de cyberaanval. Daarop werden alle 120 praktijken in Nederland gesloten omdat het bedrijf de systemen met patiëntgegevens offline haalde. Dat is gebeurd om de schade zoveel mogelijk te beperken, zegt de onderneming. Volgens RTL Nieuws draaide de aanval om 'ransomware' waarbij bestanden door hackers werden versleuteld om na betaling van losgeld te worden vrijgegeven.

Het bedrijf laat weten dat er losgeld aan de hackers is betaald. Volgens De Volkskrant zou het gaat om twee miljoen euro. Dat wil Colosseum Dental niet bevestigen. De onderneming zegt dat het herstel van de systemen voorspoedig verloopt. Het is vanaf donderdag weer mogelijk om een afspraak te maken. Wie in de sluitingsperiode een afspraak had wordt of is inmiddels benaderd om op een ander moment bij de tandarts langs te komen.

Drie van de vier praktijken in Flevoland gaan weer open. Mondzorg Urk blijft nog tot 19 augustus gesloten vanwege een al eerder geplande vakantie. Deze praktijk is alleen bereikbaar voor spoedzorg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel