Almeerse zorgorganisatie krijgt boete voor rommelige administratie

ALMERE • Wo 10 augustus 2022 | 11:29 • Woensdag 10 augustus 2022 | 11:29

De Almeerse organisatie voor thuiszorg en wijkverpleging Zusters aan Huis heeft van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) een boete gekregen van 81.000 euro omdat haar administratie niet op orde is. De bestuurder van de zorgaanbieder kreeg bovendien een persoonlijke boete van 24.300 euro, omdat deze geen passende maatregelen heeft getroffen om de situatie te verbeteren. Er was al eerder gewaarschuwd dat de administratie te wensen overliet.

Het is de tweede keer dat de NZa behalve een boete voor een zorgorganisatie nog een aparte boete aan de bestuurder in persoon oplegt. "Dit kan wanneer de bestuurder persoonlijk iets te verwijten valt", aldus de NZa, die in 2020 al wees op de administratieve janboel. "De bestuurder heeft sindsdien te weinig stappen ondernomen", stelt de autoriteit.

Volgens de NZa is het van "cruciaal belang" dat zorgaanbieders een volledige en juiste administratie voeren. "Een onvolledige administratie of verkeerde declaraties werkt misbruik van zorggelden in de hand", waarschuwt de autoriteit. De NZa wil er dan ook bovenop zitten om te 'voorkomen dat zorggeld verspild wordt' en ook om het vertrouwen in de zorg te verstevigen.

De organisatie is het niet eens met de opgelegde boetes van de Nederlandse Zorgautoriteit. De eigenaresse heeft daarom een advocaat in de arm genomen om in beroep te gaan tegen de beslissing.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel