Eigenaar rondvaartboten weet niks van gratis retourticket naar Floriade

ALMERE • Wo 10 augustus 2022 | 23:40 • Woensdag 10 augustus 2022 | 23:40

Het is een totale verrassing voor eigenaar Kevin van Drumpt van Almere Rondvaarten. Pashouders van de Floriade in Almere kunnen vanaf nu gratis met zijn boten naar het terrein, zo staat te lezen in een nieuwsbrief van de Floriade. Maar Van Drumpt weet van niets. Het is daarom nog maar de vraag of de pashouders donderdag al gratis aan boord kunnen stappen.

"Die zag ik even niet aankomen", zegt Van Drumpt. Hij las het bericht over het gratis meevaren woensdagavond zelf voor het eerst. Hij hoopt nu snel op duidelijkheid van de organisatie. "Zij hebben dit bericht geplaatst en ik moet hun reactie afwachten."

Inkomsten mislopen
Houders van een Floriadepas betalen eenmalig een vast bedrag en kunnen dan onbeperkt naar het terrein. Tot nu toe moesten ze wel 4,50 euro betalen als ze een retourticket voor de veerdienst van de Esplanade naar het Floriadeterrein wilden kopen. Volgens de nieuwsbrief is dat nu dus gratis. Van Drumpt is bang dat hij nu inkomsten misloopt. "Gratis levert niets op", reageert hij. Het is hem nog niet duidelijk of de Floriade de misgelopen inkomsten vergoedt.

Het is niet de eerste keer dat de Floriade en Van Drumpt met elkaar overhoop liggen. Het steekt Van Drumpt bijvoorbeeld dat er veel aandacht is voor goedkoper parkeren en gratis busvervoer bij het evenement. Daardoor zouden mensen geen gebruik meer maken van de veerdienst. Ook zou de Floriade volgens hem niet genoeg reclame maken voor de boottocht. Hierover zijn de partijen nog met elkaar in gesprek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel