Strooiwagens opnieuw de weg op vanwege hitte

FLEVOLAND • Do 11 augustus 2022 | 12:22 • Donderdag 11 augustus 2022 | 12:22

De provincie gaat vrijdag opnieuw zout strooien op diverse rotondes in Flevoland. Dat meldt een woordvoerder. De vrachtwagens die een rotonde naderen en remmen en optrekken, kunnen zorgen voor schade aan het asfalt dat door de hitte zachter wordt. Het zout zorgt ervoor dat het asfalt minder plakkerig wordt en dat daardoor het wegoppervlak heel blijft.

Het strooien van zout is een maatregel die de provincie neemt om het verkeer vlot en veilig door te laten stromen. Door de hitte worden bindmiddelen in het asfalt vloeibaar. Het zout zorgt ervoor dat het vocht dan uit het asfalt trekt. Zo'n drie weken geleden toen het 36 graden werd, gingen de strooiwagens ook al op pad.

Daarnaast wordt inmiddels ook de Tollebekerbrug gekoeld. De stalen onderdelen kunnen bij toenemende hitte dusdanig uitzetten dat de brug vast komt te zitten. De brug werd vorig jaar ook gekoeld. Ook andere bruggen worden gecontroleerd op uitzetting door warmte.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel