Ronkende motoren tijdens eerste editie Flevo Auto Show

LELYSTAD • Zo 14 augustus 2022 | 17:10 • Zondag 14 augustus 2022 | 17:10

Glimmende motorkappen, dure velgen en vooral veel ronkende motoren. Voor het eerst wordt bij het testcentrum van de RDW in Lelystad de Flevo Auto Show gehouden. Organisator Emrys Blomont is tevreden met de eerste editie.

"We kennen inmiddels allemaal The Fast and the Furious, dus in die zin is dit niet zo bijzonder", vertelt Blomont. "Maar het is best bijzonder dat je dit soort evenementen in Nederland voor elkaar krijgt. Door het geluid en de veiligheid is het best moeilijk om hier een vergunning voor te krijgen."

Voor autoliefhebbers is er van alles wat.

Van opgepimpte velgen tot ronkende motoren.

Ook de eigenaren kijken vol interesse onder elkaars motorkap.

Op de autoshow staan niet alleen maar oldtimers, of alleen maar lowriders. Van alles is welkom. De eigenaar van een opgepimpte Corvette C5 vertelt trots: "Ik heb er van alles aan aangepast. De verlichting, de wielen, en ook de motor is aangepast." 

Dragraces
Op een ruim 400 meter lange baan worden dragraces gehouden. De regels zijn simpel: ga alsmaar rechtdoor, en de snelste auto wint. Een van de deelnemers geeft aan van de hitte niet zo'n last te hebben, ondanks zijn veiligheidshelm: "Het is gezellig en goed te doen. Warmrijden is niet nodig, daar zorgt de zon wel voor." 

De organisatie verwacht tijdens de eerste editie zo'n 3000 bezoekers. "Het is voor mensen even wennen", zegt Blomont. "Hoe ziet de locatie eruit? Waar moeten we parkeren? Waar moeten we staan voor de race? Het is voor iedereen nieuw, en dat merk je wel dat het begin nog wat stroef is. Maar we verwachten de Flevo Auto Show volgend jaar weer te doen. En het ziet ernaar uit dat de andere partijen dat ook willen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel