Politie-actie op water: 80 keer proces-verbaal

FLEVOLAND • Ma 15 augustus 2022 | 14:57 • Maandag 15 augustus 2022 | 14:57

Op het water op de randmeren en rondom Almere heeft de politie het afgelopen weekend meer dan 80 processen-verbaal uitgeschreven. De politie surveilleerde dit warme weekend op het water, omdat er klachten waren binnengekomen over onveilige situaties.

Waterrecreanten gingen vooral in de fout op de randmeren. In het gebied tussen Nijkerk en Kampen zijn verschillende mensen aangesproken en gewaarschuwd, en heeft de politie ruim 60 keer proces-verbaal opgemaakt. Onder meer voor snelheidsovertredingen, waterskiën in gebieden waar dit niet is toegestaan en het water opgaan zonder voldoende reddingsvesten mee te hebben.

Rondom Almere zijn 20 mensen bestraft voor onder meer varen onder invloed en overtreden van de snelheid met 60 km per uur.

Bij de acties zijn verschillende korpsen betrokken geweest, zoals de politie Midden-Nederland, Oost-Nederland en de Landelijke Eenheid. Ook Rijkswaterstaat deed mee met de actie. De politie was met meerdere boten en ook jetski's aanwezig op de plassen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel