Aysel loopt zingend door Almere: "Fantastisch dat hij dit doet"

ALMERE • Do 18 augustus 2022 | 6:09 • Donderdag 18 augustus 2022 | 6:09

Vrienden maken, dat is waarom Aysel Ricardo week in week uit zingend door Almere loopt. Vanuit de Filmwijk, waar hij woont, dwaalt hij met gitaar om zijn nek door de stad. Inmiddels is hij voor veel Almeerders een bekend gezicht geworden. En hij heeft zelfs fans.

In de coronatijd begon Aysel met zijn rondes. "In de eerste periode waren de mensen bang. Ik voelde dat ze bang waren". Door te spelen en te zingen hoopte hij mensen op te vrolijken. En dat lukte, nu nog steeds.

"Als we binnen zitten en wij horen hem, dan gaan we naar buiten, dan gaan we klappen. En ik vind het geweldig", zegt een buurtbewoner en fan van Aysel.

In je hart
Ook Ron en Jolanda van de Kuijt, die in dezelfde straat wonen als Aysel, luisteren graag naar de Almeerse troubadour. "Ik vind het fantastisch dat hij dit doet. Een beetje gezelligheid in de straat", zegt Ron.

Aysel zingt in het Papiaments, zoals ze op Curaçao ook doen. Zeven jaar geleden kwam Ricardo van daaruit naar Almere. Jolanda van de Kuijt: "Helaas kan ik het niet verstaan, maar hij brengt het wel heel mooi over, het komt in je hart".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel