Rondreizend strandfestival tijdens 'Lelybeach on tour'

LELYSTAD • Do 18 augustus 2022 | 7:53 • Donderdag 18 augustus 2022 | 7:53

Een tijdelijk strandfestival dat dwars door Lelystad trekt. Dat is het idee achter 'Lelybeach on tour'. De komende twee weken kunnen jongeren van 12 tot 24 meedoen met verschillende activiteiten, om de zomervakantie in Lelystad wat minder saai te maken. De eerste locatie die het festival aandoet, is het Stadhuisplein.

Dat er voorlopig even geen mooi strandweer meer is, vind initiatiefnemer Fabian van Steenwijk niet zo erg. "We hebben nu een paar dagen extreem warm weer gehad. Dan is de regen wel even prettig. We zijn tien dagen 'on tour', dus er komen vast wel weer mooiere dagen aan."

Het idee ontstond twee jaar geleden. "We moesten tijdens corona wel iets voor de jongeren doen. En toen dacht ik: Op een strand kun je gemakkelijk die anderhalve meter aanhouden."

Van Woldpark tot Markerwadden
Toch werd het festival twee keer een jaar uitgesteld. Van Steenwijk is blij dat het nu eindelijk zover is, en ook de eerste bezoekers zijn tevreden. De komende dagen blijft het strandfestival op het Stadhuisplein, maar daarna reizen ze heel Lelystad door. "We gaan naar het Woldpark, en zelfs naar de Marker Wadden", vertelt de organisator. "Elke dag zijn er andere activiteiten. Bijvoorbeeld de fitnessschool, pizzabakken of een zandsculpturenwedstrijd."

Volgens Van Steenwijk is vermaak het belangrijkste doel van 'Lelybeach on tour': "Lelystad is tijdens de zomervakantie altijd een beetje saai. En we hopen dat de stad hiermee wat minder saai wordt voor jongeren."

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Desi Bootsman. Zij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en Radio Lelystad op Lelystad. Voor tips: desi.bootsman@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel