Sluis Almere Haven al week kapot: "Heeft prioriteit 1"

ALMERE • Do 18 augustus 2022 | 14:23 • Donderdag 18 augustus 2022 | 14:23

De Havenkomsluis in Almere Haven is donderdagmiddag nog steeds kapot en buiten dienst. Daarom kunnen mensen voorlopig niet door de sluis varen. De oorzaak van de storing is volgens de gemeente het warme weer van de afgelopen dagen. Daardoor zijn ICT-systemen oververhit geraakt.

"Het oplossen van deze storing heeft prioriteit nummer 1", vertelt de havenmeester van Almere Haven. Het is echter nog niet duidelijk wanneer de sluis weer open kan gaan. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat een bedrijf op dit moment bezig is met de reparatie, maar ook zij kunnen niet zeggen wanneer alles weer functioneert.

Al sinds een week is de sluis gesloten. De sluiswachter constateerde afgelopen donderdag dat de sluis niet meer veilig te bedienen was en daarom is toen besloten de sluis dicht te gooien.

De Havenkomsluis is een belangrijke doorgang tussen Almere Haven en het Gooimeer. De gemeente adviseert waterrecreanten om om te varen en het water op te gaan via de Zuidersluis bij de Blocq van Kuffeler, of via de Hoge Vaart te varen en richting Zeewolde te gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel