Celstraf geëist voor aanranding en sturen dickpics

ALMERE • Do 18 augustus 2022 | 22:22 • Donderdag 18 augustus 2022 | 22:22

Tegen een 42-jarige Hongaar die in Almere woont, is donderdag 180 dagen cel, waarvan 137 dagen voorwaardelijk geëist. De man randde volgens de officier van justitie twee jonge vrouwen aan en stuurde foto's van zijn penis naar minderjarige meisjes. Hij zou ook een meisje naakt hebben laten poseren voor foto’s en filmpjes.

Het begon volgens de aanklager allemaal op 4 juni 2021 toen de man op het strand in Almere op de foto ging met twee meisjes van 15 en 17 jaar oud. "Ik kende hen van de school uit mijn buurt, daar kom ik ze wel eens tegen als ik de hond uitlaat. We waren maatjes en ik wilde voor de lol met ze op de foto", zei hij daarover tijdens de zitting.

Het oudste meisje zegt dat ze eigenlijk niet op de foto wilden, maar het uit beleefdheid toch deed. Maar tijdens het maken van het kiekje betastte hij opeens haar rug en billen. De jongste ontving later ook dickpics van de Almeerder, vertelde ze de politie. "Eentje ja, dat klopt", zei de man. Ik was dronken en ik wist niet beter dan dat ze 18 jaar was. Bovendien had ik het idee dat ze met me flirtte, dus ik dacht dat het wel kon."

Filmpje van 15-jarige
Twee weken later ging de man opnieuw in de fout. Tijdens het uitlaten van zijn hond kwam hij opnieuw een jong meisje tegen en volgens haar dwong hij haar om haar Instagram-adres te geven. Dat deed hij door achter haar aan te lopen, dicht bij haar te gaan staan en in haar nek te hijgen. Even later liep hij op haar af en trok haar rok bij haar middel open om haar buik te betasten en naar haar onderbroek te kijken.

Van dit verhaal klopt niets, zegt de verdachte. "Zij vond mijn hond leuk en wilde haar Insta-naam intoetsen op mijn telefoon, zodat ze daar foto’s van hem kon zien. Toen ik daarna wegliep, begreep ze mij verkeerd door de taalbarrière en dacht ze dat ze meeging. Ik zei dat ik daar niet van gediend was en toen werd ze boos."

Omdat het meisje overstuur bij haar vader thuiskwam, werd de politie opnieuw ingeschakeld en die deed een huiszoeking bij de Hongaar. Hierbij werden op zijn computer seksueel getinte chats gevonden tussen hem en een 15-jarig meisje. Zij was te zien op de erotische foto’s en filmpjes die werden uitgewisseld, waarvoor ze poseerde. Ook zij kreeg dickpics toegestuurd door de man.

"Ik dacht dat ze 16 was", zei hij tijdens de rechtszitting. "En zij zocht contact met mij, niet andersom. Ze heeft mij ook heel veel pornografische foto’s en filmpjes gestuurd, maar die heeft ze verwijderd voor de politie."

Proeftijd
De man zat in voorarrest 43 dagen uit en dat is volgens de officier genoeg celstraf voor nu. Wel vindt hij een proeftijd van drie jaar op zijn plaats en daarin moet de Almeerder zich onder meer laten behandelen bij een kliniek, meewerken aan drugs- en alcoholtests en ook contact met minderjarigen mijden.

"U heeft zichzelf opgedrongen aan deze meisjes en grensoverschrijdend gedrag vertoond. Het sturen van dickpics is erg dwingend, deze jonge vrouwen werden hier ongevraagd mee geconfronteerd. Dat neem ik u erg kwalijk", zegt de officier hierover. Het vonnis is over twee weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel