Brand meester in verzamelgebouw van bedrijven

ALMERE • Vr 19 augustus 2022 | 16:13 • Vrijdag 19 augustus 2022 | 16:13

De brandweer was vrijdag massaal aanwezig bij een brand in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Zandzuigerstraat in Almere Buiten. Het vuur ontstond rond 15.00 uur en woedde in het dak en in de spouw. Rond 19.15 uur werd het sein brand meester gegeven.

Het vuur ontstond tijdens werkzaamheden aan het dak. Een zwarte rookwolk trok kort over de Molenbuurt, maar het vuur op het dak was snel onder controle. Onder het dak brandde het nog wel.

In het gebouw zitten meerdere bedrijven. Alle panden werden ontruimd. Op het dak maakte de brandweer met een speciale zaag gaten om het vuur te vinden. Uit verschillende units van het pand kwam toen nog rook.

De brandweer zette ook het drone-team in om het vuur onder het dak te vinden en te kijken waar het gestopt kon worden. Een woordvoerder verklaarde dat ze lastig bij de brandhaard konden komen.

De drones hebben warmtecamera's waarmee gekeken kan worden waar het vuur zit. Naast de drones zijn ook twee hoogwerkers en vijf andere brandweerwagens ingezet.

Het is nog onbekend hoeveel schade het gebouw heeft opgelopen en hoe de brand precies is ontstaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel