Gedeputeerde tevreden over stikstofgesprek Remkes en ministers

FLEVOLAND • Ma 22 augustus 2022 | 14:38 • Maandag 22 augustus 2022 | 14:38

Gedeputeerde Harold Hofstra kijkt tevreden terug op het gesprek met stikstofonderhandelaar Johan Remkes. De boodschap om keuzes te maken en met geld over de brug te komen is volgens Hofstra zeker aangekomen. Samen met gedeputeerden uit andere provincies is er op aangedrongen om snel meer duidelijkheid te scheppen over de stikstofregels.

Bij het gesprek waren ook minister-president Mark Rutte, en de ministers van Binnenlandse Zaken, voor Stikstof en van Landbouw aanwezig. Toezeggingen zijn door deze ministers maandagochtend niet gedaan. Toch is de gedeputeerde tevreden en voelt hij zich in het gesprek met het kabinet serieus genomen.

"Geen van de provinciebestuurders maakte van zijn hart een moordkuil", reageerde onderhandelaar Johan Remkes na afloop van het gesprek. Voor gedeputeerde Hofstra is het belangrijk dat er een perspectief komt voor de boeren. Met een paar weken hoopt gedeputeerde Harold Hofstra een eindconclusie te krijgen van Johan Remkes.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel