Gemeente 'meer dan tevreden' over verloop Lowlands, twee aanhoudingen

DRONTEN • Ma 22 augustus 2022 | 16:14 • Maandag 22 augustus 2022 | 16:14

De 28e editie van Lowlands is veilig en rustig verlopen, zegt de gemeente Dronten. Onder de 60.000 bezoekers zijn in totaal maar twee personen aangehouden. Zij worden verdacht van het stelen van muntjes.

Burgemeester Gebben van Dronten is erg te spreken over het festival van afgelopen weekend. "De sfeer was bijzonder goed, er waren weinig incidenten en aanhoudingen, wat wil je als burgemeester dan nog meer?", laat hij in een persbericht weten.

De burgemeester is blij met de samenwerking tussen de gemeente, de festivalorganisatie en de hulpdiensten. "Mede door de intensieve voorbereidingen kunnen we spreken van een zeer goed verlopen evenement."

Minder
Het festival heeft twee jaar niet kunnen plaatsvinden vanwege corona. In de laatste editie in 2019 hield de politie vijftien mensen aan. Het jaar ervoor ging het om elf aanhoudingen. Dat waren er een stuk minder dan de jaren daar weer voor. In 2017 en 2016 werden tientallen personen aangehouden, vooral voor drugsgerelateerde zaken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel